Restauranger

Restauranger/trattoria/osteria i Rom
Foto: GaAs

Det finns massor av restauranger i Rom och kan det vara svårt att välja vilken man ska äta på. Därför har Romresan satt ihop en karta över restauranger och värdshus. De mest ”turistiga” restaurangerna finns inte med av en anledning: Ni kommer märka dem i alla fall! Istället är de flesta restaurangerna på kartan populära och rekommenderade av romare. Smaklig måltid!

Maten i Rom

I Rom går det att äta nästan vad som helst, men svenska turister som besöker Rom brukar oftast vilja smaka italienska eller romerska maträtter. Romarna gillar precis som majoriteten av italienarna att äta gott och mycket. Maten har större fokus i den italienska kulturen än i den svenska. Man försöker inte skynda igenom middagen utan man njuter av den goda maten.

Romerska specialiteter

Här är några exempel på traditionella romerska maträtter.

  • Saltimbocca alla Romana: Kalvrullader lätt friterade i smör med skinka (i Sverige ofta kallad ”Parmkaskinka”) och salvia.
  • Pasta Carbonara: Spaghetti med griskind eller bacon, ägg och pecorino.
  • Spaghetti cacio e pepe: Spaghetti eller bucatini med pecorino och peppar.
  • Carciofi alla Giudia: Kronärtskockor med olivolja och citron.
  • Coda alla Vaccinara: Stuvad oxsvans med tomat och selleri.
  • Bucatini all’Amatriciana: Bucatini med bacon och pecorino i tomatsås.
  • Pagliata Arrosto: Grillad tunntarm från kalv eller oxe.
  • Rigatoni alla Pagliata: Rigatoni med en sås gjord på kalvens tunntarm och pecorino.
  • Straccetti alla Romana: Tunna skivor av kalvkött tillagade i olivolja med vitlök, salt och peppar.


Visa Restauranger i Rom på en större karta