Boka flyg till Rom

Flyg till Rom: hitta billiga biljetter

Det snabbaste och mest bekväma sättet att ta sig till Rom på är naturligtvis flyget. Det tar ungefär 3 timmar att flyga till Rom och du kan resa med direktflyg från:

  • Arlanda (Stockholm)
  • Landvetter (Göteborg)
  • Stockholm Skavsta (Nyköping)
  • Kastrup (Köpenhamn)

Boka resa till Rom

Det finns flera flygbolag som flyger direkt från Sverige till Rom, bl a Norwegian, Ryanair och SAS. Vilket flygbolag du väljer beror på din budget samt vilken service och komfort du önskar. Jag bokar mina flygbiljetter på någon av dessa sajter:

Billiga flyg till Rom

Är du ute efter billiga resor till Rom (men kan avvara lite bekvämlighet) har Romresan de bästa tipsen!

1. Mellanlanda: Bäst är att mellanlanda i Milano. Då kan du åka med Ryanair till låga priser. Den absolut största fördelen med att mellanlanda i Milano är att det innebär kort väntetid på flygplatsen- men den räcker för att hinna gå igenom säkerhetskontrollen. Det går naturligtvis att mellanlanda i andra städer dit Ryanair flyger. Kom bara ihåg att räkna med en eventuell försening så du inte missar något flyg!

2. Var ute i god tid: När man ska flyga betalar man nästan alltid minst när man är ute i god tid (med undantag för sista-minuten-resor). En resa som kostar 2000 kr tur och retur med avresa veckan efter kan ha kostat 300 kr två månader innan. Kolla flygpriser varje dag och jämför.

3. Undvik helger: Priserna på flygresorna går ofta upp under helgen, så om du kan, försök att åka från veckodag till veckodag. Det kan du spara pengar på. Även priserna på hotell kan gå upp under helger.

4. Sista minuten: Om du inte behöver boka lång tid före avresa utan kan chansa lite har du möjlighet att spara pengar genom att hitta en charterresa. De stora researrangörerna har ofta billiga weekendresor till Rom.

Psst! För information om mått- och viktregler för på ditt flyg till Rom hos de olika flygbolagen kolla in Handbagaget.se. Se till att veta hur många väskor du får ta med på planet, deras maximala mått och vikt för att slippa extra kostnader.