Böcker om Rom

Det finns mycket litteratur om Rom. Här har vi valt ut det bästa!

Rom

Rom
Här får du en presentation av Roms historia och allt staden har att erbjuda besökare. Boken innehåller kartor och bilder över sevärdheter. Boken innehåller även förslag på dagsplanering, hotell, restauranger och butiker.

Rom topp 10

Topp 10 Rom

Den här guideboken bygger på listor där du enkelt kan se vad som finns att göra. Du tipsar om de bästa restaurangerna i Roms olika kvarter, de bästa museerna, de roligaste ställena för barnen och mycket mer.

Rom: Miniguide & karta
Rom miniguide & karta
En liten Rom-guide i fickformat som innehåller mer än 200 sevärdheter! Boken har en smart karta som kan vikas ut. Restauranger, affärer, nöje och transport är något av det som miniguiden tar upp.

Rom reseguide (Berlitz)

Rom
Berlitz är kända för sina reseguider och har naturligtvis skrivit en för Rom också! Guiden ger dig både en historisk översikt och information om sevärdheterna. Precis som de flesta guiderna innehåller Berlitz också tips på restauranger, shopping och hotell.

Resa till Rom

Resa till Rom
I den här boken får du chansen att möta Rom och dess kultur. Den berättar om Roms alla sevärdheter, kvarter, palats, maten men också om romarnas vardagsliv. Den kanske kan vara något för dig som är nyfiken på livet i Rom och Italien?

mitt_rom-23589570-frntl

Mitt Rom
Mitt Rom är en bok för dig som vill upptäcka något mer än de vanliga sevärdheterna. Med text och bilder får du tips på aktiviteter och platser i Rom- allt från små promenader till pizzerior till shopping till majestätiska monument.

Döden i Rom- en annnorlunda guidebok till den eviga staden

Döden i Rom
Döden i Rom marknadsförs som en annorlunda guidebok- och visst är den annorlunda! Följ med på en resa från medeltiden till modern tid och upptäck Roms dödsmonument, martyrer och spännande platser. Boken innehåller också en lista på katakomber, kyrkor och museer samt en karta.

Lonely Planet reseguider

Lonely Planet: Rom

Lonely Planet Rome (med karta)
Lonely Planets reseguider är några av de mest uppskattade och populära reseguiderna som finns. Den här guiden berättar om Roms historia och konst. Den innehåller också sevärdheter, museer, restauranger, kartor och nödvändig information mm. Med Lonely Planets guide får superkoll på vad Rom har att erbjuda.

Lonely Planet: Pocket

Pocket Rome
Denna guidebok tar dig direkt till Roms centrum och alla sevärdheter som där finns. Förutom historiska monument rekommenderar Pocket Rome även restauranger, promenader samt var man shoppar och festar. Karta ingår.

Lonely Planet: Rome encounter

Lonely Planet: Rome Encounter
Det är är den mindre versionen av Lonely Planets guideböcker. Den innehåller en färgkarta och rekommendationer om vackra utsikter, restauranger, nöje och affärer. Du får också tips på resplaner och sevärdheter.